Yunanistan Miras Hukuku
  • Hakan S.
    01-09-2022
    Google

    Oğlumla birlikte Polonya'daki Wroclaw LG fabrikasında çalıştım. İş kazası geçirdim ve sırtımdaki bir sakatlıktan sonra artık yürüyemeyeceğimi düşündüm. Oğlumla birlikte Transcarpathia'da yaşıyordum ve o sırada rehabilitasyon için paramız yoktu. Çok zor bir durumdu, çünkü işveren hastalık izninde maaşımı ödemeyi erteledi ve biz nereden yardım isteyeceğimizi bilmiyorduk. Sonra bir komşumuz, bir hukuk firmasının Polonya'da iş kazası ve mesleki yaralanmalar için tazminat almasına yardım ettiğini söyledi. İlk başta, dolandırıcılarla karşılaşmaktan çok korkuyorduk. Ancak Avrupa'da Avukat hukuk bürosu'nun avukatları oldukça profesyonel idi. Şirketin Polonya ofisinden bir avukat hastanemize geldi, tüm tıbbi konularda yardımcı oldu ve bir sözleşme imzaladı. 5 ay sonra rehabilitasyon için ilk büyük miktarı aldım. Onların yardımı olmadan kesinlikle asla ayağa kalkamazdım! Tüm arkadaşlarıma Avrupa'da Avukat firmasının Polonya avukatlarıyla birlikte çalışmalarını tavsiye ediyorum çünkü onlar her zaman yurtdışında yaşayan Türklere yardım etmeye çalışıyorlar!

  • Gazanfer K.
    01-01-2023
    Google

    2022 yılında Almanya'da ikamet eden amcamın vefatını öğrendim. Yaşayan en yakın akrabası olduğum için zor bir seçim yapmam gerekiyordu: mirası kabul mu edeyim yoksa red mi? Çünkü bu konuda çok para harcamam gerekecekti. Aslında reddetmeye hazırdım, ama neyse ki Avrupa'da Avukat şirketini buldum. Büro, "dava kazanılmazsa ödeme yok" anlaşmasıyla çalışıyor ve işlerini hızlı ve verimli bir şekilde yapıyor! Almanya'nın haricinde diğer Avrupa ülkelerinde de miras davalarını yönettiklerini ve tüm süreç ile ilgilendiklerini öğrendim. İçim rahatladı. Yılın sonunda gerçek bir Yeni Yıl hediyesi aldım çünkü ev satıldı ve banka hesabıma para geldi:)) Yapılan iş için çok teşekkür ederim, kesinlikle tavsiye edeceğim!

  • Deniz D.
    19-11-2022
    Google

    Babaannemin ABD'de vefatından sonra, Avrupa'da Avukat firması ile birlikte onun mal varlığını ve vasiyetini aramaya başladık. Genel olarak, ABD Büyükelçiliği'nde tercümanlık işleri, sertifika ile birlikte bilgi ve tüm belgelerin toplanması yaklaşık bir yıl sürdü. Ama hepsi başarıyla sona erdi, teşekkürler! Sizi tanıdıklarıma tavsiye edeceğim.

  • Yasin T.
    09-12-2022
    Google

    Başımdan geçen acı dolu hikaye şu şekilde. Yurt dışında çalışmaya gittim ve Belçika'da bir trafik kazasının kurbanı oldum. Bir sabah işe giderken arabamıza bir kamyon çarptı. O korkunç kazada iki kişi öldü ve ben mucizevi bir şekilde hayatta kaldım. Ağır yaralandım, omurga kırığı, bacağımda kırık ve diğer yaralanmalar ile ölümden döndüm. Avrupa'da Avukat şirketi, meslektaşıma sınır dışı işlemini iptal etmesi için de yardım etti. Arkadaşlarım da, bu avukatlar ile Belçika'da sigorta tazminatı talebinde bulunabileceğini söyledi. Firma yetkilileri beni ziyaret etti, gerekli tüm evrakları imzaladık ve kısa bir süre sonra tedavi için parayı transfer ettiler. Tedavi sürecinde avukatlar sürekli beni ziyaret etti, sağlığımı sordu ve benimle ilgilendi. Tamamen memnunum ve bu hukuk şirketini tavsiye ediyorum!

  • Aleyna A.
    03-01-2023
    Google

    Fransa'da geçirdiğim bir kazadan sonra bu avukatlar bana çok yardımcı oldular. Kaza sonucu kolum ve iki kaburgam kırıldı ve bir sarsıntı geçirdim. Daha sonra kolumdan iki ameliyat geçirdim. Avrupa'da Avukat firmasının bir temsilcisi bana geldi ve yardım teklif etti. İlk başta, bir hukuk bürosunun herhangi bir ön ödeme olmadan bile yardım etmeye hazır olacağına inanmadım. Çünkü Fransa'da para vermeden bir hizmet almak oldukça zordur. Ancak bu firma farklı idi. Bir anlaşma imzaladım ve üç hafta sonra bana para aktardılar. Ödemenin sadece ilk kısmı olduğunu ve daha fazlası için beklememiz gerektiğini söylediler. Bir ay sonra tekrar bir temsilci geldi, tazminatın ikinci kısmını getirdi ve yine de bir dava olacağını söyledi. Beni mahkemeye getirdiler, otel konaklama ve yemek masraflarımı karşıladılar. Mahkemede ifade verdim. Avukatlar, hakimin hangi soruları soracağını ve bunlara nasıl cevap verileceğini açıkladı. Benimle ilgilendiler. Tazminat miktarını artırmak için Fransa'dan uzman bir doktor beni muayene etti. Seyahatin tüm masraflarını hukuk firmasının ödediğini belirtmek isterim. Bunun için teşekkür ederim! Mahkeme sona erdi, tazminat miktarı beklediğimin çok üzerindeydi. Artık fiziksel ve psikolojik rehabilitasyona hazırdım.

  • Yakup D.
    04-11-2022
    Google

    Avrupa'da Avukat firmasını tesadüfen buldum, köyümden birisi onlardan bahsetti. 8 yıl önce Almanya'da trafik kazası geçirdim. Yaya geçidinde araba bana çarptı. Firma yetkilisine durumumu anlattım. Avukat, Almanya'da geçirdiğim trafik kazası sonrası tazminat alma hakkım olduğunu söyledi. Bir anlaşma imzaladık ve şirket tazminat sürecini başlattı. Kısa bir süre sonra, Almanya'dan bir temsilcim ve avukatım olduğunu söyleyen Bay Darek H.tarafından bir telefon aldım. Araba kazasından sonra hastanede bazı belgeler imzaladığımı hatırladım ama bu sözler beni şok etti. Avukat Darek H.'nin kazadan sonra aldığım yaralar için tazminat olarak 10.000 EUR aldığı ortaya çıktı. Banka hesabıma herhangi bir para transfer etmedi! Advokat v Europe firmasının avukatları, önceki avukattan tüm fonların iade edileceğine dair bana telefonla güvence verdi. Ek olarak, sigorta şirketinden alınan tazminat miktarını artırma şansı olduğunu da söyledi. Üç ay sonra, önceki avukattan gelen para banka hesabıma aktarıldı! Avukatlar ayrıca, sağlık durumum bu süre zarfında önemli ölçüde kötüleştiğinden, ek tazminat olarak sigorta şirketine 32.000 EUR tutarında dava açtı. Bozulmanın nedeni 8 yıl önce meydana gelen bir kazaydı. Advokat v Europe firmasının avukatlarının taahhüt edilen tüm yükümlülüklere uyacağına sizi temin ederim ve onları tavsiye ederim! İnsanların yararına başarılı bir şekilde çalışmalarını diliyorum!

  • Serhat A.
    03-02-2023
    Google

    Tazminat sürecinde emeği geçen herkese teşekkürler! Hollanda'da araçtaki yükü boşaltırken çok ağır bir şekilde yaralandım. Birkaç aydır da tüm tıbbi belgeleri topluyordum. Bu süreçte bir psikolog benimle çalıştı ve sonunda bu uzun zamandır beklenen an geldi. Rehabilitasyondan sonra sağlık durumumun düzeleceğine dair küçücük bir umut aldım. Bu tür bir rehabilitasyon ancak yurtdışında mümkündü, bu yüzden para benim için hayati önem taşıyordu. Avrupa'da Avukat firması gereken parayı sağlamak için tazminat noktasında çok yardımcı oldular.!

  • Aleyna K.
    05-06-2022
    Google

    Ağabeyim Avrupa'da uzun yıllar kamyon şoförü olarak çalıştı. Bu bahar Almanya'da korkunç bir trafik kazasında vefat etti. Ancak şimdi, Avrupa'da Avukat firması avukatlarının verimli çalışmaları sayesinde, sigorta şirketinden tazminatın tamamını aldık. Teşekkür ederim.

Bir kişi vefat ettiğinde, geriye kalan malvarlığı, alacak ve borçları ile ilgili birçok sorun ortaya çıkar ve mirasçıları gerekli tüm yasal işlemleri yapmak zorunda kalır. Sonuç olarak, vefat eden kişinin hayatta iken edindiği tüm malvarlığı, alacak ve borçları mirasçılar arasında paylaştırılacaktır.

Birisi öldüğünde yapılacak ilk şey, mal varlığının tümünü tespit etmek ve mirasçıların araştırılması olmalıdır. Ayrıca herhangi bir vasiyet olup olmadığının da araştırılması gerekmektedir. Eğer ölen kişinin vasiyetnamesi varsa bulan kişi derhal vasiyetnameyi ilgili noterin bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine göndermek zorundadır.

Avrupa Avukat Hukuk Bürosu olarak miras süreçleriniz ve vasiyetname düzenlenmesi konularında yanınızdayız. Miras hukukunda uzman avukatlarımız sayesinde davalarınızı hızlı ve doğru bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz.

Yunanistan Miras Hukuku

Yunan miras hukuku, Yunan Medeni Kanunu tarafından 1710 ila 2035. Maddeler arasında düzenlenmiştir. Kişi, ölümünden sonra malına ne olacağına hayattayken karar verebilir: Bu konuda elinde 3 tane seçeneği vardır.

  1. Kendi el yazısıyla yazmak suretiyle vasiyet bırakabilir.
  2. Yasal olarak tanıklık yapabilecek 3 tanık huzurunda Noter tarafından yazılmış bir vasiyet bırakabilir.
  3. Bir kişi ölmeden önce gizli vasiyet bırakabilecektir. Yani vasiyet bırakanın, ölümüne kadar içeriğini kendinden başkası bilmeden notere teslim etmesi yoluyla vasiyet bırakabilir. Noter bu vasiyetnameyi mühürlemek ve saklamakla yükümlüdür. Vasiyet bırakan öldükten sonra vasiyetname açılabilir.

Mirastan Kimler Pay Alabilir?

Vefat eden kişi bir vasiyetname bırakmamışsa veya herhangi bir sebeple vasiyetname geçersiz ise kalan miras yasal çerçeveler dahilinde kanuni mirasçılara dağıtılmaktadır. (yasal mirasçıların saklı payına dokunulamaz.) Yunanistan miras kanunlarına göre yasal mirasçıları 6 kategoriye ayırabiliriz:

  1. Birinci sınıftaki vasiyet mirasçıları olarak mirasçının eşi, alt soyundan gelenler (çocuklar, torunlar) vardır.
  2. İkinci sınıfta ise mirasçının ebeveynleri (anne ve babası), kardeşleri ve kendisinden önce vefat etmiş kardeşlerinin çocukları ve torunları gelmektedir.
  3. Üçüncü sınıfta mirasçının dedesi, onların soyundan gelen çocukları ve torunları çağrılır.
  4. Dördüncü sınıfta, mirasçının büyükanne ve büyükbabaları gelmektedir.
  5. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü dereceden akraba yoksa, sağ kalan eşe tüm mirasın mirasçısı denir.
  6. Mirasın intikali sırasında kanunla çağrılanların bir akrabası veya mirasçının eşi yoksa devlet artık tek mirasçı olarak kalmaktadır.

Mirasın Reddi (Mirastan Feragat)

Miras bırakanın borçları alacaklarından ve malvarlığının değerinden fazla ise miras ret edilmesi mirasçılar için mantıklıdır. Ayrıca mirastan doğabilecek yapılması zor yükümlülükler olması halinde de miras reddedilebilecektir.

Mirastan feragat, geçici mirasçının mirası kabul etmediğini yani kesin mirasçı olmak istemediğini beyan etmesidir. Beyan dilekçesi mirasçının ölümü sırasında ikamet ettiği yetkili sulh hukuk mahkemesine verilecektir.  Geçici mirasçı ölümden itibaren 4 ay içerisinde mirası ret etmesi gerekmektedir. Mirasçının en son yurt dışında ikamet etmesi veya ölüm olayını yurt dışındayken öğrenmesi halinde bu süre 1 yıldır.

Miras bir bütündür ve reddi miras mirasın tamamına ilişkin olarak yapılabilir.

İlginizi Çekebilir: Avusturya Miras Hukuku

Yunanistan Veraset İlamı (Mirasçılık Belgesi)

Mirasçının mirastan yararlanabilmesi için miras hakkını kanıtlaması gerekmektedir. (örneğin bankalarda). Bu nedenle mirasçının, miras hakkını kanıtlayan veraset ilamı düzenlenir. Mirasçının veraset ilamı alması mirasçı olduğunu hukuk düzeninde kanıtlaması anlamına gelir.

Başka bir ifadeyle, mirasçı olduğumuzu ve mirasın yüzde kaçına hak sahibi olduğumuzu delillendirmek için gereklidir. Birden fazla mirasçı olması halinde, mirasçılık belgesi verilmesi için kimin başvurduğuna bakılmaksızın, ortak bir mirasçılık belgesi verilir.

Mirasçılık belgesi verilmesi için mutlaka başvuruda şu belgelerin bulunması gerekir:

  1. Mirasçının ölüm tarihi ve ölüm belgesi
  2. Mirasçı olduğunu destekleyen vasiyet ve içeriği veya akrabalık, (nüfus kayıt örneği)
  3. Vasiyetname varsa vasiyetnamenin aslı.
  4. Miras hakkından vazgeçilmediğini gösterir belge

Başvuru yetkili sulh hukuk mahkemesine yapılır ve başvuru yapıldıktan sonra 11 gün içerisinde mahkeme dosya ile alakalı kararı verir.

Daha sonra yetkili Sulh Hukuk Hâkimi tüm belgelerin kanuna uygunluğunu kontrol eder ve akabinde mirasçı belgesini düzenler. Başvuru sahibine mirasçılık belgesi hükmeden karara karşı, ilan tarihinden itibaren (20) gün içinde itiraz hakkı vardır. İtiraz yapılmadığı sürece ilgili kişi (20) gün geçtikten sonra mirasçılık belgesini alabilir.

Yunanistan’da Veraset Ve İntikal Vergisi

Veraset vergisi, Yunanistan’da miras kalan kişilerin miras bırakandan kalan hak ve yükümlülüklere sahip olmaları için ödemek zorunda oldukları vergi türüdür.

Veraset vergisi beyannamesi, miras bırakanın Yunanistan’da vefat etmesi durumunda altı (6) ay içinde veya miras bırakanın yurtdışında vefat ettiği veya ölüm anında mirasçıların yurtdışında ikamet ediyor olması durumunda bir (1) yıl içinde verilir. Son tarih genellikle şu tarihten itibaren başlar:

  1. Miras bırakanın ölümü,
  2. vasiyetnamenin açılması
  3. belirsizliği beyan eden mahkeme kararının ilan edilmesi
  4. beyanda bulunmamışsa beyan etmekle yükümlü olan kişinin ölümü veya
  5. davanın sona ermesi, zorunlu kamulaştırmanın uygulanması, fikri hakların tahsili vb.

Miras Davası Nasıl Açılır?

Miras Davaları ölen kişilerin ardında bıraktıkları mal varlıklarını ilgilendiren davalardır. Bu davaların açılabilmesi için miras bırakan kişinin ölmüş olması gerekmektedir. Miras davalarında açılacak olan dava çeşidine göre yetkili mahkeme değişiklik gösterebilecektir

Miras davaları çok ayrıntılı davalar oldukları için uzman bir avukat ile çalışılmaz ise hak sahipleri hak kaybına uğrayabilmektedirler. Dava açılmadan önce konular çok ayrıntılı bir şekilde araştırılmalı ve gerekirse uzman bir hukuk bürosu ile anlaşılmalıdır.

Miras davasında davanın tarafı çok fazla olduğu için uzun sürmektedir. Her davalıya tebligat yapılacağı için süreci uzatmaktadır. Örneğin sekiz mirasçının olduğu bir davada her davalıya tebligat yapılacaktır. Davalının birisinin ölmesi durumunda onun mirasçılarına tebligat yapılacaktır. Yani sonuç olarak süreçler uzun ve meşakkatlidir.

Miras davaları uzun süreçleri içlerinde barındırırlar ve uzmanlık gerektiren alanlardır. Avrupa Avukat Hukuk bürosu olarak miras davalarınızda her zaman yanınızdayız. Miras davalarınızı olabilecek en hızlı bir şekilde sonuçlandırıyoruz.

İlginizi Çekebilir: Belçika Miras Hukuku

Yunanistan Medeni Kanununda Saklı Pay(Zorunlu Pay) Nedir?

Yunanistan miras hukukunda saklı pay kavramı,  mirasçıya kan bağı ile bağlı ve yakın olan belirli kişilerin miras bırakanın mülkiyet hakkına sahip olması gerektiği fikrine dayanmaktadır.  Saklı pay mirasçılık hakkı kanundan doğan kişilerin ne olursa olsun yasal pay haklarının belli bir bölümünün korunduğu anlamına gelmektedir.

Miras bırakanın, kanuni mirasçıların saklı paylarına her ne suretle olursa olsun tasarrufta bulunamaz. Yani mirastan tamamıyla reddetme durumu bazı özel koşullar istisna mümkün değildir. Saklı pay oranı kanuni mirasçının yasa gereği mevcut olan hakkının yarısıdır.

Saklı pay bazı durumlarda zarar görebilmektedir. Örnek vermek gerekirse mirasçıların miras bırakanı öldürme teşebbüsünde bulunması durumunda saklı pay hakkından söz edilemeyecektir.

Dava Kazanılmaz İse Ücret Ödemezsiniz!

Avrupa Avukat Hukuk Bürosu olarak miras davanızı olumlu bir şekilde sonuçlandırmadan sizden herhangi bir şekilde ücret talep etmiyoruz. Hukuk büromuzun miras hukuku departmanı tecrübeli ve kaliteli avukatlardan oluşmaktadır. Uzun yılların verdiği tecrübe ve birikim ile davalarınızı çözülebilecek en kısa sürede çözümlemekteyiz.

Vasiyetname düzenlenmesi, miras sözleşmesi yapılması, terekenin açılması miras hukukundan doğan diğer tüm davalarda işinin ehli avukatlarımız aracılığıyla davanızı neticelendiriyoruz.